Det här med container och mått kan vara lite förvirrande. Därför vill vi på Containerpoolen ta chansen att prata lite om just containermått. Som företag har Containerpoolen ända sedan 1980 försett marknaden med mobila lagerlösningar och innovativa system för frakt och förvaring. Våra containers är av högsta kvalitet och antalet nöjda kunder bakom oss är stort.

Vilka mått på container finns det?  

När man tänker på containers går oftast tankarna till de containers man ser på t.ex. tåg och fraktfartyg. För att göra lastningen och frakten så enkel och sömlös som möjligt så kommer fraktcontainers i standardiserade mått om 20 och 40 fot. Ofta lastar man containers med så kallade Europapallar. En container på 20 fot rymmer 11 pallar, och i en container på 40 fot får 25 pallar plats. Det finns även en gräns på hur mycket containers får väga med last. Självfallet finns det en rad andra regler gällande standardiseringen av containers, men det blir för mycket att ta upp här. Istället ger vi några exempel på vilka containers vi på Containerpoolen säljer och hyr ut samt deras mått:

container mått
  • Fraktcontainer (40, 20, 10, 8 & 4 fot). Vi erbjuder, förutom fraktcontainers på 20 och 40 fot, även lite mindre varianter. Våra fina och robusta fraktcontainers kommer med olika dörrlösningar beroende på dina önskemål och behov. Vi kan också erbjuda isolerade containers.

  • Förrådscontainer (40, 21, 20, 15, 10, 8 & 4 fot). En förrådscontainer är ett utmärkt förvaringsutrymme. Baserade på dina förvaringsbehov så erbjuder vi en rad olika storlekar med olika dörrlösningar.      

  • Miljöcontainer (20, 15, 10, 8 & 4 fot). Ifall du behöver förvara miljöskadliga ämnen som t.ex. kemikalier så behöver du en miljöcontainer som är byggd för just det uppdraget. Våra miljöcontainers är konstruerade med absolut säkerhet i fokus och kommer precis som våra andra containers i olika storlekar.   

Kontakta oss om du har frågor om containers mått!

Vi på Containerpoolen vet som sagt att det lätt kan kännas förvirrande med alla olika containers och mått. Därför är du välkommen att höra av dig till oss med dina tankar och funderingar. Vi finns alltid här för att svara på dina frågor och dela med oss av vår expertis. Och har du redan bestämt dig för att hyra eller köpa en container så ser vi till att fixa det snabbt.

Vi hörs och varmt välkommen till Containerpoolen för en container i det mått du behöver!